Торгова війна: Трамп зважився на неочікуваний крок
Категорія
Світ
Дата публікації

Торгова війна: Трамп зважився на неочікуваний крок

Торгова війна: Трамп зважився на неочікуваний крок
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп має намір вийти зі 144-річного поштового договору, що дозволяє китайським компаніям перевозити морем невеликі пакунки до США, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

На думку голови Білого дому, такий стан речей підриває діяльність американских конкурентів та наповнює національний ринок дешевими споживчими товарами.Адміністрація Трампа анонсувала вихід з домовленостей, як частину узгодженого плану протидії домінуванню Китаю та покарання країни за "несправедливі умови торгівлі".

"Всесвітній поштовий союз, заснований 1874 року, встановив податки на доставку кореспонденції та маленьких посилок до інших країн. З 1969 року для країн, що розвиваються, таких як Китай, були встановленні нижчі податки, ніж для багатих країн Європи та Північної Америки. Користуючись нижчими відсотковими ставками, деякі китайські веб-сайти пропонують повністю безкоштовну доставку товарів в інші країни", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в червні 2018 року США вже ввели 25% мита на товари з Китаю на суму 50 млрд доларів за те, що Пекін нібито нечесно веде торгівлю, крадучи американські технології. У Пекіні аналогічно відповіли Вашингтону, встановивши 25% мита на американські товари.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Трамп погрожував Пекіну ввести мита на всі товари з Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?