ФСБ вимагає контролю над інтернетом
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ вимагає контролю над інтернетом

ФСБ вимагає контролю над інтернетом
Джерело:  online.ua

Заступник директора ФСБ Сергій Смирнов заявив про необхідність контролю над інтернетом для боротьби з тероризмом. Він стверджує, що кіберпростір має перебувати під контролем "компетентних органів", передає ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".

"Без цього гарантувати належне забезпечення інформаційної безпеки і успішно протистояти сучасним терористичним загрозам неможливо », - сказав Смирнов за підсумками засідання Ради регіональної антитерористичної структури (РАТС) Шанхайської Організації Співробітництва (ШОС) в Бішкеку.

За його словами, мова йде про проблеми, пов'язані з тероризмом, екстремізмом і організованою злочинністю.

"Делегації восьми країн, що входять до ШОС, домовилися тісніше співпрацювати в моніторингу інтернету на предмет таких загроз", - додав Смирнов.

Також зазначається, що в ході зустрічі учасники створили захищений канал зв'язку для обміну інформацією про терористів і екстремістів, обговорили розширення банків даних по таких організаціях і розробили рекомендації для опитування підозрюваних в тероризмі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання у вибори президента України в 2019 році. На даний момент їх діяльність заблокована в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?