В НБУ пояснили, як стабілізувати валютний ринок України
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ пояснили, як стабілізувати валютний ринок України

В НБУ пояснили, як стабілізувати валютний ринок України
Джерело:  online.ua

Голова Ради НБУ Богдан Данилишин заявив, що Україна може увійти в 2019 рік зі стабільною ситуацією на валютному ринку за відсутності потрясінь та перевитрат, а також при отриманні траншу МВФ, передає ONLINE.UA.

За його словами, якщо подивитися на попередні 12 місяців, можна побачити кілька періодів яскраво вираженої динаміки курсу гривні до долара.

"Починаючи з 10 липня нацвалюта стабільно слабшала по відношенню до долара, двічі - 27 серпня і 24 вересня - досягнувши локальних мінімумів на рівні 28,3 гривні за долар. Девальвація гривні, яку ми спостерігали в липні-серпні цього року була типовою... Якщо зіставити курс гривні до долара на початку року і на 16 жовтня, виходить, що за цей час гривня зміцнилася (нехай і незначно - на 0,5%)", - пояснив глава Ради НБУ.

Данилишин також зазначив, що серед факторів, які впливають на курс гривні, наразі виділяють ціни на основну продукцію експорту та імпорту, перспективи отримання чергового траншу кредиту від МВФ і платежі за держборгом.

Як повідомляв ONLINE.UA, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу  Франсіс Маліж заявив, що досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні зберегти фінансову стабільність  і довіру інвесторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?