Неочікувано: США скасували збройне ембарго для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: США скасували збройне ембарго для України

Неочікувано: США скасували збройне ембарго для України
Джерело:  online.ua

Влада США прийняла рішення скасувати ембарго на поставки зброї в Україну. Про це заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер, виступаючи на Атлантичній раді у Вашингтоні, передає ONLINE.UA.

"Ми зняли ембарго на поставки зброї в Україну. Це було щось таке, що кілька років тому ми вважали потенційно провокаційним кроком - допомагати Україні захищати себе", - сказав він.

 За словами американського дипломата, зняття ембарго на поставки зброї до "стримування подальшої агресії". Курт Волкер в ході свого виступу також наголосив,  що адміністрація президента Трампа продовжить посилювати тиск на Росію, в першу чергу, шляхом введення нових санкцій з періодичністю місяць або два.

Варто зазначити, що єдиною офіційною летальною зброєю США, поставленою в Україну, є ПТРК Javelin, яка була поставлена в квітні. Україна отримала 35 установок на суму 47 мільйонів доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Державний департамент США вимагає від російської влади скасувати "незаконні, фіктивні вибори" в ОРДЛО. Окрім того, в Держдепі вітають рішення офіційного Києва щодо продовженням дії закону про особливий статус Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?