Російська зарубіжна церква оголосила бойкот Константинополю
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська зарубіжна церква оголосила бойкот Константинополю

Російська зарубіжна церква оголосила бойкот Константинополю
Джерело:  online.ua

Російська православна церква за кордоном, яка базується в Нью-Йорку, заявила про припинення "євхаристичного" спілкування зі Вселенським патріархатом. Про це повідомляється на сайті синоду, передає ONLINE.UA.

"Ми сповіщаємо наше духовенство і віруючих про те, що євхаристичне спілкування з Константинополем наразі неможливо - як для архієреїв і духовенства, так і для мирян", - йдеться в заяві.

Окрім того, зазначається, що духовенство російської церкви тепер не може служити в будь-якому приході церкви константинопольської або запрошувати священнослужителів цієї церкви служити у своїх храмах. Мирянам РПЦ не дозволяється причащатися в храмах константинопольського патріархату.

"Повідомляємо також, що Російська зарубіжна церква не братиме участі в жодних богословських церковних зборах, а також в діалогах, включаючи регіональні асамблеї канонічних єпископів, які очолюють (або співголовами яких є) архієреї і священнослужителі константинопольської церкви", - наголошується в заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA, після того, як Російська православна церква розірвала відносини з Константинопольським патріархатом через надання Томосу про автокефалію Україні,  віруючі РПЦ повинні дотримуватися нових правил, порушення яких загрожує їм покаранням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?