Кабмін підняв ціну на газ для населення
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін підняв ціну на газ для населення

Кабмін підняв ціну на газ для населення
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%. З даною заявою він виступив на екстреному засіданні уряду, передає ONLINE.UA.

Тепер ціна на газ буде складати 8550 гривень за тисячу кубометрів газу.

Голова Кабміну зазначив, що це було непросте рішення і багато присутніх на засіданні уряду не хотіли би на ньому бути присутніми.

"Ще з липня ми працювали над тим, щоб знайти компроміс щодо ціни на газ, але не все у моїх силах. У держави є надзвичайно великі борги, які треба повертати, а зобов'язання щодо вирівнювання ціни на газ було ще у 2008 році", - сказав він.

Гройсман додав, що мова йде про те, що якщо не буде вирішене питання щодо ціни на газ, може бути розірвана співпраця з Міжнародним валютним фондом, що призведе до дефолту в країні.

"Я розумію, що для кожної української родини це важко, але мушу зазначити, що спочатку планувалося збільшити на 60%, але в результаті важких перемовин ми домовились про компроміс", - сказав Гройсман.

Як повідомляв ONLINE.UA,  з 1 жовтня НАК "Нафтогаз України" підняв ціни на природний газ для промислових споживачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?