Україна опинилася на дні світового рейтингу благополуччя через неправильну політику влади, - Розумна Сила (відео)
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна опинилася на дні світового рейтингу благополуччя через неправильну політику влади, - Розумна Сила (відео)

Україна опинилася на дні світового рейтингу благополуччя через неправильну політику влади, - Розумна Сила (відео)

Кілька мільйонів людей в аграрній Україні сьогодні голодують. Причиною цього є неправильна політика влади і як результат – більшість населення України за межею бідності. Україна зайняла 123-тє місце зі 140 країн світу у щорічному звіті про світовий добробут Global Wealth Report. Про це заявила заступник голови політичної партії «Розумна Сила» Ганна Левчук у своєму відеоблозі на YouTube-каналі партії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА «Українські Новини».

«Прикро, що нинішня влада створює хаос в головах людей задля того, аби вони не розуміли, що відбувається. Інформаційний простір забивається різною нісенітницею, щоб народ не заважав керівникам країни красти народні гроші», – коментує Ганна Левчук.

«В першу чергу (ред. – від бідності) страждають діти, внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю, непрацездатне населення, – зауважує політик. – Заробітної плати, яка є в Україні, недостатньо для того, щоб забезпечити власне існування. Вже не говоримо про потреби в освіті, саморозвитку. Людина не може забезпечити навіть фізіологічні потреби».

Вона звернула увагу на офіційну статистику міжнародних організацій. Так, у 2018 році Україна опинилася на дні світових рейтингів заможності громадян, а саме: 123-тє місце з 140 країн світу із щорічним прибутком у 1563 доларів на одного дорослого українця. Рейтинг особистого багатства громадян щорічно публікується у звіті про світовий добробут Global Wealth Report, який готує швейцарський фінансовий конгломерат Credit Suisse.

Найближчі сусіди України попереду – Непал (2054 дол.), Камерун (2282 дол.), Кенія (2306 дол.), Бангладеш (2332 дол.), Лесото (2640 дол.). На одній сходинці з Україною також Білорусь – 1563 дол., Таджикистан (1534 дол.), Замбія (1197 дол.), Сирія (1190 дол.), Малі (1094 дол.).

Ще минулого року ООН, в обличчі постійного представника програми розвитку ООН в Україні Ніла Уокера, повідомила, що за межею бідності знаходиться близько 60% жителів нашої країни. По версії американського ділового видання Bloomberg, Україна в минулому році залишається в десятці найбідніших країн світу. При цьому в ООН впевнені, що сьогодні в Україні голодує більше трьох мільйонів людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?