Поїзд пішов: Росія не зможе повернутися в ПАРЄ в 2019 році
Категорія
Політика
Дата публікації

Поїзд пішов: Росія не зможе повернутися в ПАРЄ в 2019 році

Поїзд пішов: Росія не зможе повернутися в ПАРЄ в 2019 році

Росія не подала доповідь про повернення в ПАРЄ, що було її єдиною можливістю повернутися в організацію в 2019 році. Тепер це питання буде розглядатися, в кращому випадку, влітку наступного року.

Про це заявив глава делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі Радіо Свобода, повідомляє ONLINE.UA.

Він зазначив, що в даний час в проекті порядку денного ПАРЄ на січень 2019 не має доповіді про повернення Росії. На думку Ар'єва, причиною тому стало те, що з російської делегації не зняли обмежувальні заходи і не повернули їй права голосу.

"Поїзд пішов. Росія чітко сказала, що вони не будуть подаватися до тих пір, поки асамблея не піде назустріч. У плані скасування можливостей введення санкцій проти національної делегації. Асамблея не пішла назустріч. Власне, що сталося: Росія сказала, що вона не буде подавати свою делегацію. І питання на січень вже не виноситься. Взагалі всі національні парламенти подають свої делегації тільки раз на рік. І цей час - січень, початок чергової сесії ПАРЄ. В інший час можливе подання, тільки якщо в парламенті були вибори. Тоді в Протягом півроку після цього можна подати свою делегацію. Третього варіанту розвитку подій просто немає", - пояснив Ар'єв.

Нагадаємо, питання про повернення Росії в ПАРЄ викликає серйозні суперечки в Раді Європи. Генсек РЄ виступає за повернення російської делегації в організацію, а багато країн-членів ПАРЄ виступають проти цього. У самій Росії продовжують ставити ультиматуми і заявляють, що повернуться в ПАРЄ тільки якщо будуть зняті всі обмеження з російської делегації.

9 жовтня 2018 року ПАРЄ на засіданні зберегла всі санкції проти Росії в організації, а проросійський проект резолюції, який допоміг би Росії повернутися в ПАРЄ, повернули до комітету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії пригрозили відмовитися від членства в Раді Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?