Війну на Донбасі можна зупинити за годину: в ОБСЄ виступили з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Війну на Донбасі можна зупинити за годину: в ОБСЄ виступили з гучною заявою

Війну на Донбасі можна зупинити за годину: в ОБСЄ виступили з гучною заявою
Джерело:  Голос Америки

Військові дії на Донбасі можна зупинити за годину, але на те, щоб повністю завершити конфлікт підуть роки.

Про це заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Хуг підкреслив, що війна на сході України не буде йти вічно, але залишить незгладимі сліди, які важко буде приховати. Він привів у приклад 10-річних дітей, які проживають на Донбасі, які не пам'ятають мирного життя до конфлікту, а зараз бачать тільки насильство, настабільність, небезпеку і позбавлення.

"Через п'ять років цим дітям буде 15 років, і військовий конфлікт залишить в їх житті незгладимий слід. Ми станемо перед проблемою цілого покоління", - заявив представник ОБСЄ.

При цьому він підкреслив, що доказів військової присутності Росії на Донбасі дуже багато. Щотижня місія ОБСЄ фіксує колони військової техніки, які незаконно перетинають українську територію через непідконтрольну Києву ділянку кордону з РФ. За словами Хуга, російську участь в конфлікті на Донбасі підтверджують й самі бойовики, які розповідають, що служать в російських військових підрозділах.

Хуг при цьому не став називати винного в конфлікті на Донбасі. Він заявив, що в звітах спостерігачів все написано "чорним по білому", і кожен може прочитати про те, що відбувається на сході України.

Також представник ОБСЄ додав, що не пропонує вимагати від уряду України односторонніх поступок по Донбасу, так як вони не допоможуть швидше досягти миру.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії пригрозили загостренням ситуації на Донбасі, наслідки чого будуть катастрофічними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?