Новий кредит майже на 4 млрд доларів: МВФ прийняв рішення, домігшись підвищення ціни на газ в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Новий кредит майже на 4 млрд доларів: МВФ прийняв рішення, домігшись підвищення ціни на газ в Україні

Новий кредит майже на 4 млрд доларів: МВФ прийняв рішення, домігшись підвищення ціни на газ в Україні
Джерело:  online.ua

Українська влада і МВФ досягли домовленостей по новому кредиту для України. Нова 14-місячна програма Stand-By передбачає виділення 3,9 мільярдів доларів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МВФ.

Слід зазначити, що в МВФ вирішили запустити нову кредитну програму в Україні протягом години після того, як Кабмін прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення з 1 листопада 2018 року. Ця кредитна програма буде націлена на зниження інфляції і проведення нових реформ в Україні, серед яких фінансові, енергетичні сектори та податкове адміністрування.

Нагадаємо, підвищення ціни на газ для населення було головною умовою МВФ для виділення нового кредитного траншу для України. З 2017 року Україна перебувала в складному переговорному процесі з газового питання, але зараз було досягнуто компромісу - Кабмін підвищив ціни на газ для населення на 23,5% до 8 550 грн/тис. куб м, рішення про що було прийнято одноголосно. Тепер в Мінфіні сподіваються, що Рада Міжнародного валютного фонду затвердить нову програму макрофінансової допомоги stand-by до кінця 2018 року.

"Такий прояв підтримки наших міжнародних партнерів в поєднанні з реалістичним і збалансованим бюджетом на 2019 і середньостроковим бюджетним плануванням, за який Верховна Рада проголосувала вчора - це дуже позитивний момент для нас. Продовження співпраці з МВФ дозволить нашому уряду отримувати фінансування на дуже привабливих умовах і нарощувати валютні резерви, які зараз складають 18 млрд доларів", - йдеться в заяві прес-служби Міністерства фінансів України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гройсман виправдався за підвищення ціни на газ для українців, зазначивши, що це рішення було вимушеним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?