Вторгнення Росії в Україну і масове вбивство в Керчі: експерт пояснив взаємозв'язок
Категорія
Україна
Дата публікації

Вторгнення Росії в Україну і масове вбивство в Керчі: експерт пояснив взаємозв'язок

Вторгнення Росії в Україну і масове вбивство в Керчі: експерт пояснив взаємозв'язок
Джерело:  online.ua

Масове вбивство в Керчі, яке скоїв 18-річний студент Влад Росляков, є наслідком екстремізму, сплеск якого виник на тлі вторгнення Росії в Україну.

Взаємозв'язок між керченською трагедією і агресією Росії щодо України пояснив заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Обозреватель.

Петренко нагадав, що керченська трагедія, в результаті якого загинули більше 20 людей, сталася після десятків подібних випадків в школах Росії. За даними експерта, з 2014 року, з того моменту, як Росія вторглася в Україну, в російських школах було скоєно 25 злочинів із застосуванням зброї.

Експерт пояснив, що було абсолютно очевидним, що насильство, яке веде російська сторона в Україні, перекинеться на Росію, так як воно має таку властивість як дифузія - "це відбувається в одному місці, а потім розповзається". Цей факт підтверджує і дифузія зброї, яка відбувається на межуючих з Донбасом російських територіях. Тільки в Ростовській області, яка межує з окупованими Луганській і Донецькій областями, в рази зросла злочинність за останні чотири роки.

Петренко додав, що те, що відбувається на Донбасі, всю ту агресію і насильство, дорослі люди сприймають як крайню ненормальність, але діти цього не розуміють.

"Керченському стрілку 18 років, в 2014 році було 14. Він більшу частину свого свідомого життя прожив в цьому агресивному середовищі. Те ж саме відбувається і з іншими дітьми. Вони сприймають цю агресивну середу не як крайність, а як норму", - пояснив експерт взаємозв'язок трагедії в окупованій Керчі зі збройною агресією Росії проти України.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ОБСЄ заявили, що війну на Донбасі можна зупинити за годину, але на усунення її наслідків підуть роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?