Українці мають право молитися так, як вони хочуть: в США рішуче підтримали автокефалію України
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці мають право молитися так, як вони хочуть: в США рішуче підтримали автокефалію України

Українці мають право молитися так, як вони хочуть: в США рішуче підтримали автокефалію України
Джерело:  online.ua

Вашингтон поважає релігійний вибір українців і підтримує свободу віросповідання православної громади України, яка бажає керувати своєю релігією без втручання ззовні.

Такі слова підтримки Україні висловив глава Держдепу США Майк Помпео, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт американського дипвідомства.

"Ми підтримуємо право українців дотримуватися віри на свій вибір і сподіваємося, що це буде поважатися усіма. Українці мають право молитися так, як вони хочуть, тому їх вибір повинні прийняти всі", - йдеться в заяві Помпео.

Держсекретар США підкреслив, що запорукою мирного співіснування і процвітання людей різних конфесій є повага, стриманість і взаєморозуміння. Тому Вашингтон закликає усіх підтримати створення незалежної Української церкви, щоб люди з різною релігійною приналежністю могли жити і процвітати разом в мирі.

Нагадаємо, проти незалежності Української православної церкви активно виступає Росія, де церковні питання навіть обговорюють на екстрених засіданнях Радбезу РФ в присутності президента Володимира Путіна. РПЦ майже щодня висуває ряд гучних погроз і ультиматумів, вимагаючи відмовити Україні в автокефалії, але незалежність УПЦ підтримують багато країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що РПЦ заявила про розрив відносин з Константинополем після того, як Синод прийняв рішення про надання Томосу про автокефалію Україні. При цьому в Константинополі відповіли, що не переривали спілкування з Московським патріархатом і продовжують його поминати в порядку, встановленому в диптиху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?