На Меркурій запустили BepiColombo: з'явилося видовищне відео історичної події
Категорія
Технології
Дата публікації

На Меркурій запустили BepiColombo: з'явилося видовищне відео історичної події

На Меркурій запустили BepiColombo: з'явилося видовищне відео історичної події
Джерело:  online.ua

У суботу, 20 жовтня на найближчу до Сонця планету запустили надважку ракету з безпілотною станцією BepiColombo на борту. Апарат зможе наблизитися до Меркурія тільки через сім років.

Видовищне відео запуску BepiColombo на Меркурій опублікувала місія ESA в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Запуск BepiColombo на Меркурій став історичним - вчені всього лише втретє за історію людства спробують дістатися до найближчої до Сонця планети, щоб максимально вивчити її. При цьому даний запуск вперше проводиться без участі NASA. У місії приймають участь Європейське космічне агентство (ESA) і Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA). Відомо, що Україна також побічно взяла участь в місії: транспортний літак Ан-124 доставляв вузли BepiColombo і ракети.

Старт ракети для запуску BepiColombo на Меркурій відбувся на космодромі Куру у Гвіані. Майже через 27 хвилин після старту зонд відділився від другого ступеня і відправився в багаторічну подорож до Меркурія.

Слід зазначити, що Меркурій вважається однією з найбільш найменш досліджених планет Сонячної системи, через те, що дуже близько знаходиться до світила. Через високі температури і сильне гравітаційне поле планета може легко втягнути дослідницький зонд, але апарат BepiColombo розробили з урахуванням того, що йому доведеться протистояти гравітації і витримувати температуру до 350 градусів.

Запуск BepiColombo на Меркурій - відео:

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Японія запустила на МКС безпілотну вантажівку "Білий лелека".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?