"Нормальна людина": психіатр запевнив, що керченський стрілок був здоровим
Категорія
Події
Дата публікації

"Нормальна людина": психіатр запевнив, що керченський стрілок був здоровим

"Нормальна людина": психіатр запевнив, що керченський стрілок був здоровим
Джерело:  online.ua

18-річний Владислав Росляков, який влаштував масове вбивство в коледжі Керчі, був нормальною і здоровою людиною. Про це заявив психіатр Станіслав Булаєнко, який видавав керченському стрілку дозвіл на користування зброєю, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новую газету.

Психіатр не хотів розмовляти з журналістами про Рослякова, але відповів на кілька запитань про керченського стрілка, хоч і роздратовано. Він запевнив, що на момент проходження медкомісії Влад Росляков був абсолютно здоровою нормальною людиною. Лікар при цьому підкреслив, що розмовляв зі стрільцем всього п'ять хвилин і навіть не запам'ятав його обличчя, але при цьому дозволив йому користуватися зброєю.

У розмові з журналістами психіатр додав, що дозвіл на користування зброєю видає не він, а комісія. Він підкреслив, що не дав би Рослякову довідку, якщо він був би хворий.

"Так, він пройшов комісію. Але їх таких, знаєте, скільки проходить? І я кажу: він був здоровий. Якби він був хворий, я б йому не дав довідку! Значить, він захворів після", - підсумував психіатр, відмовившись далі розмовляти з журналістами, пославшись на відсутність часу.

Нагадаємо, Росляков влаштував криваву бійню в політехнічному коледжі в окупованій Керчі 17 жовтня. В результаті вибухів і стрілянини загинула 21 людина, включаючи самого стрільця. За даними правоохоронців, Росляков застрелився в бібліотеці. Його поховають після проведення всіх експертиз.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерт пояснив взаємозв'язок між керченською трагедією і вторгненням Росії в Україну. Він підкреслив, що діти, які вже майже п'ять років живуть в насильстві і агресії у окупованих Донбасі і Криму, сприймають екстремізм як норму, тому і діють відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?