В рази потужніша, ніж "Град": в Україні з'явилася нова зброя вітчизняного виробництва
Категорія
Україна
Дата публікації

В рази потужніша, ніж "Град": в Україні з'явилася нова зброя вітчизняного виробництва

В рази потужніша, ніж "Град": в Україні з'явилася нова зброя вітчизняного виробництва
Джерело:  online.ua

В Україні з'явилася нова потужна зброя "Берест", яку створили вітчизняні конструктори на базі КрАЗа. "Берест" в рази потужніший старого радянського "Граду", який зараз знаходиться на озброєнні ЗСУ.

Фото нової потужного зброї опублікувало в мережі оперативне командування "Північ", повідомляє ONLINE.UA.

У повідомленні до фото вказано, що "Берест" був модернізований зі старої 122-мм реактивної системи залпового вогню на "Шепетівському ремонтному заводі" і на базі "Укроборонпрому". Новий бойовий спецавтомобіль в порівнянні з "Градом" має більшу потужність залпу і здатний більш точно вести вогонь за допомогою цифрових систем управління.

При оснащенні нового "Береста" використовувалися тільки комплектуючі українського виробництва. Однією з його головних особливостей стало збільшення потужності залпового вогню до 50 реактивних снарядів, замість 40 у "Граду".

"Завдяки новим цифровим технологіям, що інтегрують «Берест» в систему обміну інформацією на поле бою, розрахунок РСЗВ в режимі реального часу отримує точні координати противника, які в обробленому вигляді надходять з безпілотників, контрбатарейної РЛС і інших систем спостереження. Така інтеграція в рази підвищує точність і ефективність ведення вогню", - йдеться в описі до фото нової бойової машини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські військові провели нові тренування, в ході яких показали найпотужнішу українську зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?