Резонансне вбивство журналіста: влада Саудівської Аравії нарешті зробила гучне визнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Резонансне вбивство журналіста: влада Саудівської Аравії нарешті зробила гучне визнання

Резонансне вбивство журналіста: влада Саудівської Аравії нарешті зробила гучне визнання
Джерело:  online.ua

Влада Саудівської Аравії через довгий час нарешті визнала, що журналіст Джамаль Хашкаджі, смерть якого викликала гучний резонанс у всьому світі, був убитий в їх посольстві в Стамбулі. Про це йдеться в офіційному повідомленні МЗС Саудівської Аравії, передає ONLINE.UA.

Генпрокурор Саудівської Аравії зазначив, що розслідування загибелі журналіста The Washington Post ще триває. За його словами, у справі про смерть Джамаля Хашкаджі затримано 18 осіб.

У повідомленні МЗС Саудівської Аравії йдеться, що Хашкаджі був убитий в результаті сварки з людьми, яких він зустрів у консульстві в Стамбулі. Ким були ці люди - не уточнюється, але відомо, що вони були підданими Саудівської Аравії.

Слід зазначити, що поряд з гучним визнанням про вбивство журналіста в Стамбулі, в Саудівській Аравії провели ряд гучних відставок. Зокрема, посади позбавили високопоставленого співробітника розвідки країни генерала Ахмеда Ассирії, у якого також забрали статус радника королівського двору, і радника кронпринца Сауд аль-Кахтані.

Нагадаємо, саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашкаджі зник в консульстві в Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти вбили і розчленували журналіста. За даними ЗМІ, перед смертю Хашкаджі катували, а потім відрубали голову.

Після повідомлень про причетність Ер-Ріярда до вбивства журналіста в Стамбулі, Саудівської Аравії пригрозили жорстким покаранням у багатьох країнах. Зокрема, США і Велика Британія заявили про намір вести обмежувальні заходи проти Саудівської Аравії, якщо буде підтверджена інформація про страшне вбивство журналіста.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Болгарії затримали підозрюваного у вбивстві журналістки Вікторії Миронової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?