Фільм Лозниці "Донбас" викликав істерику в Москві: в МЗС РФ вимагають терміново заборонити його показ
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм Лозниці "Донбас" викликав істерику в Москві: в МЗС РФ вимагають терміново заборонити його показ

Фільм Лозниці "Донбас" викликав істерику в Москві: в МЗС РФ вимагають терміново заборонити його показ
Джерело:  online.ua

Український фільм "Донбас" про події на сході України викликав істерику в Росії. Після прем'єри кінострічки в російському МЗС зажадали заборонити показ картини, яка розкриває правду про агресію Росії проти України, повідомляє ONLINE.UA.

Істеричний коментар з приводу прем'єри фільму Сергія Лозниці "Донбас", який вийшов на екрани кінотеатрів Сіднея, Канберри і Мельбурна, опублікували на сторінці російського посольства в Австралії в соцмережі. У відомстві зажадали, щоб картину зняли з прокату, так як вона "викликає огиду своїм демонстративним, нахабно виставленим на показ відверто расистським русофобським зарядом в гірших нацистських традиціях".

У МЗС РФ вважають, що фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці розпалює міжнаціональну ворожнечу, а його сценарій повністю "політизований і ангажований". Російські дипломати вважають, що в "Донбасі" жителі окупованих Луганської та Донецької областей показані у вигляді агресивних, неповноцінних і розумово відсталих персонажів. Там підкреслили, що поки Росія намагається підтримати на Донбасі спокійну обстановку, український режисер "підливає масла в вогонь".

Нагадаємо, картина "Донбас" розповідає про збройний конфлікт на сході України, який почався в 2014 році. У сюжеті фільму показано, як проросійські бойовики окупували територію України і влаштовують там свавілля.

Як повідомляв ONLINE.UA, фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці отримав право боротися за "Оскар".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?