США виходять з договору про ядерне озброєння з Росією: Трамп назвав причини гучного рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

США виходять з договору про ядерне озброєння з Росією: Трамп назвав причини гучного рішення

США виходять з договору про ядерне озброєння з Росією: Трамп назвав причини гучного рішення
Джерело:  Bloomberg

США вийдуть з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з Росією, так як Москва нахабно порушує його умови.

З такою заявою виступив президент США Дональд Трамп, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Глава Білого дому підкреслив, що Росія порушує договір про ядерні озброєння багато років, а розірвати цей документ повинен був ще колишній президент США Барак Обама.

"Ми не збираємося дозволяти їм порушувати ядерну угоду і робити зброю, і нам самим не дозволено це. Ми ті, хто залишилися в угоді, і ми виконуємо угоду, але Росія, на жаль, не виконала угоду, тому ми збираємося розірвати договір, ми збираємося вийти", - пояснив Трамп.

Американський глава зазначив, що США знову приєднаються до угоди тільки після того, як Росія та Китай вирішать більше не розробляти ядерну зброю.

"Але поки хтось порушує цю угоду, ми не будемо єдиними, хто виконує її", - додав Трамп.

Слід зазначити, що про рішення вийти з договору про ядерну зброю з Росією Трамп заявив напередодні візиту свого радника з нацбезпеки Джона Болтона в Москву.

Нагадаємо, раніше про порушення Росією договору про ядерну зброю, який в 1987 році підписали Михайло Горбачов і Рональд Рейган, заявляли в Пентагоні. Там заявляли, що Москва розробляє ракетні системи, які можуть дозволити нанести ядерний удар по європейських країнах. З аналогічною заявою виступала і постпред США при НАТО Бейлі Хатчінсон. Але в Москві всі ці звинувачення назвали "деструктивними".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії звинуватили США в презирстві до всього світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?