Спецназ під прикриттям в храмах: стало відомо, як Путін наказав "захищати православних" в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Спецназ під прикриттям в храмах: стало відомо, як Путін наказав "захищати православних" в Україні

Спецназ під прикриттям в храмах: стало відомо, як Путін наказав "захищати православних" в Україні
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін наказав ввести в церкви в Україні спецназ під прикриттям, щоб "захищати православних" після того, що УПЦ отримала Томос про автокефалію. Таке рішення було принято на екстреному засіданні Ради безпеки РФ, яке Путін скликав для вирішення церковного питання.

Про нові обурливі плани Путіна по Україні повідомив нардеп і координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

"12 жовтня на засіданні Радбезу РФ під час обговорення подальших перспектив функціонування РПЦ в Україні (після рішення Константинопольського патріархату про надання автокефалії УПЦ), президент РФ В. Путін наказав керівництву силових відомств РФ : гарантувати безпеку наших митрополитів при будь-якому розвитку подій "шляхом розміщення в найважливіших монастирях т. зв. "УПЦ МП" груп спеціального призначення ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ) під прикриттям", - йдеться в повідомленні Тимчука.

Відзначається, що на цьому ж засіданні Радбезу РФ міністр оборони Росії Сергій Шойгу і начальник Генштабу ВС Росії Валерій Герасимов на наказ Путіна відповіли, що вже розробляють план по введенню на територію України мобільних бойових груп, які під прикриттям захищатимуть Києво-Печерську та Святогірську лаври . У Москві переконані, що саме ці храми ризикують потрапити під напади "бойовиків-націоналістів", які будуть "нести загрозу життю ієрархів і керівництву".

Тимчук додав, що військове керівництво вже реалізовує наказ Путіна про введення російського спецназу в храми України. Відомо, що в даний час на базі Новоафонського монастиря в Абхазії готуються групи спецпризначення, які будуть спрямовані в Україну для "стабілізації ситуації релігійного фактора".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США висловили рішучу підтримку автокефалії України, підкресливши, що українці мають право молитися так, як вони хочуть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?