"Донбас" в строю: Україна посилила охорону в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

"Донбас" в строю: Україна посилила охорону в Азовському морі

"Донбас" в строю: Україна посилила охорону в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Український флот в Азовському морі отримав посилення - в стрій повернули найбільший охоронний корабель "Донбас", який проходив плановий ремонт і модернізацію.

Фото корабля після ремонту опублікувала прес-служба Держприкордонслужби України, повідомляє ONLINE.UA.

Повідомляється, що корабель "Донбас" через російське свавілля в Азовському морі ремонтувався і модернізувався в стислі терміни на Азовському судноремонтному заводі. Фахівці поліпшили в ньому окремі системи і механізми двигунів. У роботах брав участь екіпаж "Донбасу".

Нагадаємо, сторожовий корабель проекту 205П BG-32 "Донбас" був побудований ще в 1982 році. Він озброєний двома спареними 30-міліметровими артилерійськими установками Ак-230, кулеметами ДШКМ і ПКМБ, а також скидачами глибинних бомб.

Слід зазначити, що ВМФ України посилює охорону в Азовському морі через Росію, яка за останні місяці влаштувала там беззаконня, незаконно затримуючи судна, що прямують в порти Маріуполя і Бердянська.

Раніше ONLINE.U повідомляв, що в МЗС Росії заявили, що Україна повинна вимагати дозвіл у Росії на проведення військових навчань з НАТО в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?