Росія відповість військовими заходами: Москва пригрозила США за розрив ракетного договору
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія відповість військовими заходами: Москва пригрозила США за розрив ракетного договору

Росія відповість військовими заходами: Москва пригрозила США за розрив ракетного договору
Джерело:  online.ua

Якщо США зважаться на розрив договору про ядерне озброєння, то Москва жорстко відповість Вашингтону військовими заходами.

Про це зявив заступник голови російського МЗС Сергій Рябков, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на РИА Новости.

Заступник Лаврова назвав заяви Трампа про вихід США з ракетного договору черговим шантажем, на який піде негайна відповідь.

"Якщо американці будуть і далі діяти незграбно і грубо, як ми це бачимо на безлічі прикладів, якщо вони будуть і далі в односторонньому порядку виходити з угод, з різного роду домовленостей і механізмів, а приклади множаться - від СВПД по Ірану до Всесвітнього поштового союзу, - то тоді нам нічого не залишиться, крім як вживати відповідних заходів, в тому числі військово-технічного характеру. Але не хотілося б до цього доводити", - заявив Рябков.

При цьому він зазначив, що питання про розрив ракетного договору між США і Росією дуже серйозне, тому воно не буде вирішуватися в режимі публічної полеміки. За словами заступника Лаврова, в Москві з тривогою сприймають чергову спробу Трампа натиснути на Росію, яка, за його твердженням, не порушувала ракетний договір, в чому її звинувачує Вашингтон.

Нагадаємо, договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності був підписаний в 1987 році у Вашингтоні Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом. Відповідно до його положень, США і Росія відмовляються від виробництва, використання і зберігання балістичних ракет наземного базування середньої і малої дальності.

Слід зазначити, що в США після заяви Трампа про намір вийти з договору про ядерне озброєння з Росією не виключають, що Вашингтон вийде і з договору про обмеження стратегічних наступальних озброєнь, підписаного в 2010 році президентами Дмитром Медведєвим і Бараком Обамою. Йдеться про договір СНО-III, який обмежує кількість ядерних боєголовок, наявних у Росії і США.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Велика Британія вирішила підтримати США і заявила, що готова також вийти з договору про ядерне озброєння з Росією, якщо на цей крок зважиться Вашингтон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?