Автокефалія України поставила хрест на імперському проекті Путіна - архієпископ
Категорія
Україна
Дата публікації

Автокефалія України поставила хрест на імперському проекті Путіна - архієпископ

Автокефалія України поставила хрест на імперському проекті Путіна - архієпископ

Проект Путіна, в рамках якого він сподівався відновити неоімперію, повністю провалився. Причиною тому стала автокефалія України, яка поставила хрест на імперських планах президента Росії.

Про це заявив постійний член Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Євстратій (Зоря), повідомляє ONLINE.UА з посиланням на "Главред".

На думку архієпископа, Путін мріяв відновити імперію, але здійснити амбіційну плани йому не вдалося і причиною тому стала автокефалія Української православної церкви. Підтвердженням тому стала реакція Москви на рішення Константинополя.

"Тільки на одному прикладі того, що з приводу автокефалії Української церкви Путін екстренно скликав засідання Ради безпеки Росії ..., переконуємося, що з російської сторони держава не тільки не відокремлена від церковних питань, а навпаки - тісно в них залучена, більш того, втручається в них і направляє їх, даючи відповідні вказівки Московської патріархії", - зазначив архієпископ Євстратій.

Він також підкреслив, що Кремль не наважиться "захищати православних" в Україні, якщо не буде приводів. Тому архієпископ закликав протистояти всім можливим провокаціям і не допускати насильства в питаннях віри.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Путін наказав направити в церкви України російський спецназ під прикриттям, щоб "захистити православних".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?