Неминучі "шокові" реформи: у Верховній Раді прокоментували підвищення тарифів на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Неминучі "шокові" реформи: у Верховній Раді прокоментували підвищення тарифів на газ

Неминучі "шокові" реформи: у Верховній Раді прокоментували підвищення тарифів на газ
Джерело:  online.ua

Підвищення ціни на газ для українців на 23,5% стало неминучим рішенням уряду. Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав українців підтримати це рішення, тому що воно входить в рамки реформ, які хоч і непопулярні, але спрямовані на зміцнення, розвиток і безпеку України, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на сайт ВР.

Парубій нагадав, що до подібних "шоковим" реформам раніше вдавалися в Чехії, Польщі, Словаччині, Угорщині, які після розвалу СРСР прагнули потрапити в розвинену Європу. Тепер на цей шлях стала Україна, уряд якої змушен проводити жорсткі економічні реформи, на яких наполягають європейські партнери України.

Глава ВР додав, що підвищення ціни на газ було однією з основних умов МВФ, підтримка якого зараз дуже необхідна Україні. За словами Парубія, цей крок допоможе уникнути економічної кризи в країні, а влада, у свою чергу, забезпечать економічний захист кожної української сім'ї, яка цього потребує.

"Наша стратегічна мета - економічно міцна, суспільно сполучення, енергетично незалежна Україна. Надійно захищена, передова європейська країна. Наша найвища цінність і покажчик - безпечна, вільна і багата життя українського народу", - додав Парубій.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в МВФ ухвалили рішення по новій кредитній програмі для України на суму 3,9 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?