В Кабміні нарешті пояснили, чому зросли ціни на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кабміні нарешті пояснили, чому зросли ціни на газ

В Кабміні нарешті пояснили, чому зросли ціни на газ
Джерело:  online.ua

У департаменті інформації і комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України заявили, що збільшення ціни на газ – це вимушений крок, щоб Україна могла далі розвиватися, передає ONLINE.UA.

За словами представників Кабміну, Україна могла повернутися до кризи 90-х років.

"Для цього країні конче потрібна співпраця з Міжнародним валютним фондом. Без кредиту МВФ країна опинилася б на межі банкрутства. В країні почався б доларовий хаос та стрімкий ріст на товари і послуги. Держава вимушена була б скоротити соціальні програми та "заморозити" заробітні плати й пенсії. Загроза повернутися в 90-ті була б реальною", - сказано в заяві.

Також вказано, що в МВФ висували вимогу прирівняти ціни на газ для населення до рівня промисловості. За таких умов платіжка пересічного українця за опалення мала б зрости на 60%.

"Уряд на це не погоджувався, наводивши основний аргумент: доходи українців поки не дозволяють платити ринкову ціну на газ", – додали в Кабміні.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 жовтня НАК "Нафтогаз України" підняв ціни на природний газ для промислових споживачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?