Просто неможливо: Меркель висунула Євросоюзу жорстку вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Просто неможливо: Меркель висунула Євросоюзу жорстку вимогу

Просто неможливо: Меркель висунула Євросоюзу жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що ФРН відмовляється постачати зброю до Саудівської Аравії у зв'язку з невизначеністю у справі вбивства журналіста Хашкаджі. Окрім того, влада Німеччини вимагає, щоб інші країни-члени Євросоюзу наслідували її приклад та припинили експорт зброї, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Spiegel.

Канцлерка вкотре наголосила, що її країна засуджує вбивство журналіста Хашкаджі, і тому не продовжуватиме експортувати зброю Саудівській Аравії.

"Є негайна потреба прояснити, що сталося. Ми далекі від прояснення цього і покарання винуватців. Що стосується експорту озброєння, це просто неможливо за даних обставин", - пояснила Меркель.

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмайєр нагадав, що цього року уряд Німеччини затвердив експорт зброї у Саудівську Аравію на суму понад 400 мільйонів євро. Саудівська Аравія – другий за величиною одержувач німецької зброї після Алжиру.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що багато країн колишнього СРСР на сьогоднішній день змушені відновлювати свою територіальну цілісність через Росію, яка розпалила конфлікти в Україні, Вірменії, Молдавії, Грузії та Азербайджані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?