Для досягнення миру в Україні необхідний мораторій на мовне питання, - Розумна Сила (відео)
Категорія
Економіка
Дата публікації

Для досягнення миру в Україні необхідний мораторій на мовне питання, - Розумна Сила (відео)

Для досягнення миру в Україні необхідний мораторій на мовне питання, - Розумна Сила (відео)

Розколювання суспільства за територіальним і мовним питаннями призведе до поглиблення конфліктів всередині країни і загрожує її цілісності. Єдиний вихід – встановлення мораторію на ці теми. Про це заявив Олександр Савченко, заступник голови політичної партії «Розумна Сила» у відеоблозі, розміщеному на YouTube-каналі партії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА «Українські новини».

«Ми відмахуємося від тоталітарного минулого, ми намагаємося сказати, що все, що робив ненависний режим – це вкрай погано, і йдемо таким же шляхом, а в деяких питаннях ще й більш жорстко», - зазначає політик.

Як вихід із ситуації, що склалася, він пропонує визнати проблему, визначити питання, які розколюють суспільство і зробити на них мораторій: «Потрібно концентруватися на економіці, на рівні благополуччя людей. Громадяни ледь зводять кінці з кінцями не через проблеми мови! Потрібно покращувати життя громадян, вирішувати реальні проблеми країни та суспільства. Як тільки це станеться, не буде істерії, буде внутрішнє розуміння. Потрібно йти дуже обережно цим шляхом».

Голова політичної сили підкреслив, що багато їздить по Україні та постійно зустрічається з громадянами у всіх регіонах. Він заявляє, що люди обурюються штучним створенням мовної проблеми, просять не нагнітати істерію навколо цього питання, а краще і зовсім залишити його.

Політик упевнений: громадянам необхідно роз'яснювати, що це питання є вкрай маніпулятивним і загрожує територіальній цілісності країни.

У жовтні поточного року мовне питання вже  викликало  бурхливу реакцію у народних обранців, коли був прийнятий закон про українську мову. Тоді одні депутати назвали його вкрай радикальним, а іншим він, навпаки, здався занадто м’яким, адже за національними меншинами, на їхню думку, все ще залишаються широкі права на використання їхніх мов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?