Це фарс: в РПЦ панікують через зміну титулу Філарета
Категорія
Світ
Дата публікації

Це фарс: в РПЦ панікують через зміну титулу Філарета

Це фарс: в РПЦ панікують через зміну титулу Філарета
Джерело:  24 канал

Представник РПЦ, митрополит Іларіон стверджує, що титул Філарета "Свято-Успенської Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархимандрит" свідчить про претензії патріарха Київського на ці Лаври, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Він додав, що рішення Константинополя про відновлення канонічного статусу Філарета жодним чином не позначиться на позиції РПЦ.

"Для нас Філарет залишається таким, яким він був, тобто розкольником. Весь цей фарс з присудженням йому нового титулу показує, що рішення про його відлучення в 1997 році було правильним", – сказав він.

За словами митрополита Іларіона, Філарет не був Патріархом і не є таким, а значить, не є ні Святішим, ні Блаженнішим.

Нагадаємо, 20 жовтня Синод УПЦ Київського патріархату затвердив повну та скорочену форму титулу свого предстоятеля. Відтепер Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет у відносинах з іншими церквами буде називатися "Блаженніший Архієпископ Митрополит Київський і всієї Русі України".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прес-секретар президента РФ  Дмитро Пєсков заявив, що Москва має намір захищати інтереси православних в Україні  в разі загострення ситуації в зв’язку з рішеннями синоду Вселенського патріархату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?