Він стане небезпечним: в Кремлі відповіли на погрози США
Категорія
Політика
Дата публікації

Він стане небезпечним: в Кремлі відповіли на погрози США

Він стане небезпечним: в Кремлі відповіли на погрози США
Джерело:  online.ua

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Вашингтон поки не робив ніяких дій щодо виходу з договору про ракети середньої і меншої дальності в рамках процедури, передбаченої самою угодою. За його словами, подібний крок зробить світ небезпечним, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Ми категорично не згодні з тим, що Росія порушує ДРСМД. Росія була і залишається прихильною до положень цього Договору. Намір вийти з цього документа, звичайно, викликає стурбованість, бо подібні кроки, будь вони зроблені в реальності, вони зроблять світ небезпечнішим", - сказав Пєсков.

За словами речника Кремля, у самому документі прописана процедура виходу з цієї угоди, однак ніяких дій, спрямованих на вихід з цього документа, США не робили. Пєсков зазначив, що президент Росії Володимир Путін неодноразово категорично відкидав звинувачення на адресу РФ "у плані порушення положень" Договору.

"Навпаки, досить експертно на різних рівнях ми приводили докази того, що саме США розмивають основи і основні положення цього Договору та встановлюючи антиракети, здатні бути не тільки перехоплювачами, а й ракетами малої і середньої дальності, використовуючи ударні безпілотники, які де-факто є нічим іншим, як ракетами малої і середньої дальності", - сказав Пєсков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  радник Трампа терміново їде до Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?