СБУ: екс-чоловік Подкопаєвої мав створити в Україні партію за наказом ФСБ РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ: екс-чоловік Подкопаєвої мав створити в Україні партію за наказом ФСБ РФ

СБУ: екс-чоловік Подкопаєвої мав створити в Україні партію за наказом ФСБ РФ
Джерело:  online.ua

Бізнесмен та громадський діяч Тимофій Нагорний планував створити політичну партію для просування інтересів Росії. З даною заявою виступив голова управління СБУ Києва та області Олег Валендюк.

"За завдання кураторів з ФСБ громадський діяч мав створити та розвити політичну партію як інструмент просування зовнішньополітичних інетресів РФ та елемент дестабілізації ситуації в Україні", – сказав він.

Вказано, що ця політсила мала брати участь у виборах.

 "Її лобіювання інтересів Росії мало полягати у перешкоджанні вступу України в ЄС і НАТО, порушенні питання про надання російській мові статусу державної... Нагорний був завербований російською Федеральної службою безпеки", - додали в СБУ.

Також були опубліковані відеозаписи, на яких бізнесмен нібито розповідає, як його затримали та вербували в Москві. З російськими спецслужбами підозрюваний спілкується уже 5 років.

СБУ також розповіла, як вийшла на ймовірну злочинну діяльність Нагорного.

До українських силовиків звернувся російський бізнесмен, якому запропонували за гроші закрити кримінальні справи проти нього та його батьків у Росії. Серед посередників нібито був Нагорний.

"Вони пропонували російському бізнесмену, який зараз знаходиться на території України, шахрайським шляхом вирішити питання з правоохоронними органами Росії, шляхом передачі їм значних коштів. В даному випадку йдеться про 0,5 млн і 1 млн євро", – сказав представник СБУ.

До закриття справи проти бізнесмена нібито мали долучити генерального прокурора Росії Юрія Чайку та сина екс-генпрокурора України Віктора Пшонки.

2 і 3 жовтня у Києві під час передачі коштів затримали двох росіян.

Нагадаємо, Тимофій Нагорний – український бізнесмен, меценат, громадський діяч, продюсер, президент "Фонду волонтерів України", директор міжнародної компанії "Спорт-сервіс". З 2004 по 2009 рік був одружений із олімпійською чемпіонкою 1996 року Лілією Подкопаєвою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області викрила голову адміністрації одного із районів Харкова. Вказано, що він співпрацював з російськими спецслужбами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?