В РПЦ назвали єдину умову відновлення стосунків із Константинополем
Категорія
Світ
Дата публікації

В РПЦ назвали єдину умову відновлення стосунків із Константинополем

В РПЦ назвали єдину умову відновлення стосунків із Константинополем
Джерело:  online.ua

Російська православна церква заявляє, що погодиться на відновлення спілкування з Константинопольським патріархатом, якщо останній повністю усвідомить "помилковість" своїх дій та вибачиться. Про це повідомив прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі священик Олександр Волков, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

На думку представників РПЦ, шлях, на який став Константинополь, може стати дуже важким для всього світового православ'я і для вірян в Україні. Однак, на їхню думку, все може вирішитися, якщо "Константинополь встане на шлях діалогу".

"Російська православна церква має намір і далі стояти в істині. Відтак єдиною можливістю для початку діалогу може бути усвідомлення помилковості своїх дій Константинопольським патріархатом", - заявив Волков.

В РПЦ підкреслили, що Константинополь має попросити вибачення за ті дії, які вже "завдали істотної шкоди всьому світовому православ'ю".

Нагадаємо, нещодавно Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Синоду РПЦ у Мінську.

Як повідомляв ONLINE.UA, в УПЦ КП "розкусили" підступний план російської церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?