"Укравтодор" не будуватиме дворівневі розв'язки під Києвом без рішення КМДА
Категорія
Україна
Дата публікації

"Укравтодор" не будуватиме дворівневі розв'язки під Києвом без рішення КМДА

"Укравтодор" не будуватиме дворівневі розв'язки під Києвом без рішення КМДА
Джерело:  online.ua

«Укравтодор» попередив про можливість зриву будівництва дворівневих розв'язок на дорозі М-06 до масиву Чайки і поблизу с. Білогородка через позицію Київської міської ради. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.

Будівництво транспортної розв'язки до масиву Чайки на трасі М-06 має велике значення через збільшення кількості транспорту на цій ділянці. У період 2106-2017 року на даній ділянці сталося близько 30 аварій. Навесні 2018 року відбулася важке ДТП з автобусом №37, госпіталізовано троє осіб з важкими травмами, в'їзд в місто був перекритий на кілька годин.

В рамках співпраці з ЄБРР і ЄІБ "Укравтодор" реалізує програму підвищення безпеки на підходах до Києва, що передбачає в тому числі будівництво кількох розв'язок під Києвом. Уже проведено міжнародний тендер для визначення підрядника, розроблена проектна документація і завершуються процедури з підписання договору

Проте будівельники зіткнулися з небажанням Київради виділити землю для транспортної розв'язки. Без відводу близько 3,6 га земель лісового фонду, що знаходяться на балансі КО "Київзеленбуд", реалізація розв'язки в районі Чайки буде неможлива. Незважаючи на це постійно діючі комісії Київради кілька разів відмовлялися підтримати питання будівництва.

Варто відзначити, що згідно з даними 2017 року на території села Чайки проживає більше 12 тисяч чоловік, з урахуванням ЖК «Чайка» - більше 15 тис. чоловік. Один з активістів Чайки повідомив, що, якщо 23 жовтня на засіданні Комісії з питань будівництва, архітектури та землевідведення при КМДА рішення про виділення землі під розв'язку на Чайці не буде вжито, місцеві жителі будуть планувати акції протесту під КМДА і перекриють в'їзд в місто з боку Житомирської траси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?