Відступати не маю наміру: патріарх Варфоломій виступив з гучною заявою по автокефалії України
Категорія
Україна
Дата публікації

Відступати не маю наміру: патріарх Варфоломій виступив з гучною заявою по автокефалії України

Відступати не маю наміру: патріарх Варфоломій виступив з гучною заявою по автокефалії України
Джерело:  online.ua

Подобається російської православної церкви чи ні, але їй доведеться слідувати рішенням Вселенського патріархату і змиритися з автокефалією України.

З такою гучною заявою виступив Константинопольський патріарх Варфоломій в ході засідання міського правління грецької діаспори в Стамбулі, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на православний портал Оrthodoxia.

"У питанні української автокефалії я відступати не має наміру. Російська православна церква (РПЦ) рано чи пізно повинна буде послідувати рішенню Константинопольського патріархату, так як іншого вибору у неї немає", - заявив Варфоломій.

Він нагадав, що Вселенський патріархат має виключні права, які засновані на рішеннях Вселенських соборів. Тому всі укладення, що виносяться Варфоломієм, є обов'язковими для всіх в православному світі.

Вселенський патріарх підкреслив, що надаючи автокефалію Україні, він бореться за те, щоб врятувати православ'я від націоналізму. У Росії ж, за словами Варфоломія, діє чорна пропаганда з проплаченими статтями, яка б'є по Константинопольському патріархату за рішення по Україні, яке не влаштовує РПЦ.

Нагадаємо, після того, як Вселенський патріарх прийняв рішення надати незалежність УПЦ, в Росії назвали його "розкольником". Також РПЦ заявила про розрив спілкування з Константинополем. У Москві вважають, що патріарх Варфоломій не мав права одноосібно приймати такі рішення, як автокефалія України.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що РПЦ "позбавила" Вселенського патріарха Варфоломія статусу лідера православ'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?