Аналітик назвав головну умову стабільного курсу гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітик назвав головну умову стабільного курсу гривні

Аналітик назвав головну умову стабільного курсу гривні
Джерело:  Голос Америки

Аналітик американського центру Atlantic Council Андерс Аслунд заявив, що програма від МВФ полегшить Україні доступ до фінансування обсягом $8 мільярдів, що дозволить утримувати достатньо стабільний курс гривні в 2019 році. Про це він розповів в інтерв'ю українській службі  "Голосу Америки", передає ONLINE.UA.

"Україна на тепер, ймовірно, отримає 2 мільярди доларів від МВФ, 2 мільярди доларів від ЄС та Світового банку, уряд України, ймовірно, розмістить єврооблігації ще на 2 мільярди доларів, також державні компанії, ймовірно, розмістять євробонди ще на 2 мільярди доларів, чи більше. Цього має бути достатньо, щоб Україна утримувала стабільний обмінний курс наступного року", - запевняє Аслунд.

За словами аналітика, програма МВФ дозволить врегулювати дві основні проблеми, що викликали занепокоєння у спостерігачів - обмежені резерви НБУ та обмеженість бюджетних коштів. Окрім того, вона може наростити валютні резерви центрального банку, обсяг яких зараз становить біля $16,6 мільярда, що, на думку аналітика, є "абсолютними мінімумом".

"Резерви зростуть до приблизно 25 мільярдів доларів. Цього буде достатньо на наступний рік для України, коли відбудуться вибори", - каже Аслунд.

Як повідомляв ONLINE.UA, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу  Франсіс Маліж заявив, що досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні зберегти фінансову стабільність  і довіру інвесторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?