ЗМІ: Сенцов отримає премію Європарламенту імені Сахарова
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ: Сенцов отримає премію Європарламенту імені Сахарова

ЗМІ: Сенцов отримає премію Європарламенту імені Сахарова
Джерело:  online.ua

Український режисер та політичний в’язень Кремля Олег Сенцов 25 жовтня з високою імовірністю отримає премію Сахарова, яку вручає Європейський парламент.Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк, передає ONLINE.UA.

"Виглядає дуже ймовірно, що Сенцов отримає премію Сахарова-2018 цього четверга. Наскільки мені зрозуміло, його кандидатуру підтримають ECR та ALDE разом з ЄНП, яка його номінувала", - сказано в повідомленні журналіста.

Варто зазначити, що українського режисера на премію Сахарова номінувала Європейська народна партія (ЄНП), найбільша фракція в Європейському парламенті. У шорт-листі премії, окрім Олега Сенцова - середземноморські неурядові організації і марокканський активіст Зефзафі.

Нагадаємо, що премія Сахарова за свободу думки є щорічною відзнакою Європейського парламенту. Вона започаткована 1988 року і вручається в 4 областях, зокрема в області захисту прав людини і її основних свобод.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Києві, в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка 6 і 7 листопада відбудеться грандіозна театральна подія — Білоруський театр представить нашумілу виставу Burning Doors про політв’язнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?