Цього не станеться: Гройсман про другий етап підвищення цін на газ для українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Цього не станеться: Гройсман про другий етап підвищення цін на газ для українців

Цього не станеться: Гройсман про другий етап підвищення цін на газ для українців
Джерело:  online.ua

Українцям можна не хвилюватися через другий етап підвищення цін на газ, так як цього не станеться. З такою обнадійливою заявою виступив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі українського телеканалу, повідомляє ONLINE.UА.

"Питання про те, що треба робити ще одне підвищення на 35% не стоїть і не може стояти, цього не станеться, тому що це неприйнятно для українських громадян. І я тут виступаю на стороні людей", - запевнив Гройсман, але додав, що ціна на газ в Україні буде залежати від імпортної ціни.

При цьому глава Кабміну України зазначив, що уникнути підвищення ціни на газ для українців на 23,5%, рішення про що було прийнято кілька днів тому, уникнути було неможливо. Гройсман нагадав, що українська сторона більше року вела переговори з МВФ, щоб знайти оптимальне рішення.

Гройсман пояснив, що співпрацювати з МВФ, який ставить жорсткі ультиматуми Україні, не обов'язково. Але тоді в країні буде криза, скажена інфляція і знецінення доходів.

"Тому нам довелося піти на компроміс. Я вибрав чесний шлях по відношенню до людей", - заявив Гройсман, коментуючи "шокове" підвищення цін на газ, внаслідок якого він подорожчав для населення до 8550 грн за 1000 м3.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що у Верховній Раді також виправдалися за підвищення цін на газ для українців. Там також відзначили, що це рішення було неминучим, закликавши громадян України підтримати його.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?