Євросоюз звернувся з жорсткою вимогою до США та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз звернувся з жорсткою вимогою до США та РФ

Євросоюз звернувся з жорсткою вимогою до США та РФ
Джерело:  online.ua

Влада ЄС закликала США та Росію не допустити нової гонки озброєнь і продовжувати дотримуватися Договору про ракети середньої і малої дальності. З даною заявою виступила прес-секретарка ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Майя Косьянчич, передає ONLINE.UA.

"Світ не потребує нової гонки озброєнь, яка нікому не принесла б користі, а навпаки, принесла б ще більшу нестабільність", - каже вона.

Речниця ЄС очікує, що Російська Федерація відповість на серйозні побоювання, пов'язані з недотриманням Договору про РСМД, і що США розглянуть наслідки свого можливого виходу з договору для власної безпеки, своїх союзників і всього світу.

 "Завдяки Договору про РСМД були знищені майже три тисячі ракет з ядерними і звичайними боєзарядами. Договір також є важливим внеском у зобов'язання з роззброєння відповідно до статті VI Договору про нерозповсюдження ядерної зброї", - наголошується в заяві.

Влада ЄС вимагає, щоб США і РФ продовжували конструктивний діалог, щоб зберегти Договір про РСМД і забезпечити його повне і таке, що піддається перевірці виконання, яке має вирішальне значення для європейської і глобальної безпеки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Вашингтон поки не робив ніяких дій щодо виходу з договору про ракети середньої і меншої дальності в рамках процедури, передбаченої самою угодою. За його словами, подібний крок зробить світ небезпечним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?