Санкції проти України: російський політолог пояснив, за що мститься Путін
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкції проти України: російський політолог пояснив, за що мститься Путін

Санкції проти України: російський політолог пояснив, за що мститься Путін
Джерело:  online.ua

22 жовтня президент РФ Володимир Путін наказав уряду розробити пакет обмежувальних заходів щодо українських фізичних і юридичних осіб. На думку російського політолога Дмитра Орєшкіна, очільник Кремля відчув, що Україна видирається з-під уламків і намагається перешкодити їй це зробити, передає ONLINE.UA.

За словами політолога, у Путіна накопичилося роздратування, адже Україна все більше віддаляється від Росії і це змушує його мститися.

Рішення Константинополя розбиває духовні зв'язки, що тримали Україну в православній залежності від сусіда-агресора. Все менше українських підприємств співпрацюють з Росією, товарообіг між ними з часу анексії Криму впав у майже 4,5 раза. Україна активно просувається в напрямку євроатлантичної інтеграції. А Кремль все ще намагається у будь-який спосіб зберегти свій вплив в Україні.

Директор The Bleyzer Foundation Олег Устенко наголосив, що за допомогою санкцій Кремль хоче надати сигнал українським політикам, які мають бізнес в Росії, мовляв: "Будьте обережні, від ваших рішень залежать ваші російські статки".

Орєшкін вважає, що майбутні російські санкції – контрпродуктивні, адже тиск Росії ще більше віддаляє Україну і не дає очікуваної слухняності, як того хоче Москва.

"Ніби раніше російські політики не користувалися засобами економічного чи будь-якого іншого тиску? Ніби бізнес Порошенка вітався і захищався. Начебто міністр закордонних справ, або силовики, або лідери Ради своє дозвілля проводять десь на Уралі або в Сибіру. Тому це звичайний пропагандистський крок",
– пояснює російський політолог.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Росії Володимир Путін підписав указ, який передбачає введення "спеціальних економічних заходів у зв’язку з недружніми діями України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?