Україна та вихід з ядерного договору: радник Трампа провів важливі переговори у Москві
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна та вихід з ядерного договору: радник Трампа провів важливі переговори у Москві

Україна та вихід з ядерного договору: радник Трампа провів важливі переговори у Москві
Джерело:  online.ua

Радник президента США Дональда Трампа з нацбезпеки Джон Болтон знаходиться другий день в Москві з офіційним візитом. Він вже провів переговори з секретарем Радбезу РФ Миколою Патрушевим і главою російського МЗС Сергієм Лавровим, головними темами яких були вихід США з договору з Росією про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності та ситуація в Україні, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Эхо Москвы.

Болтон повідомив, що у нього були щільні і серйозні дискусії з ракетному договору та питання про обмеження озброєнь. Він висловив Москві жорсткі позиції США з цього питання.

"Питання невиконання Росією цього договору виникло не сьогодні, а назрівало в США вже років п'ять. Ми прийшли до висновку, що Росія має намір розвивати ракети середнього радіусу дальності", - пояснив Болтон рішення Трампа, зазначивши, що ядерний договір - це тільки частина процесу, який вимагає перегляду.

Радник Трампа уточнив, що переговори по ракетному договору будуть ще тривати. Він зазначив, що сьогодні є ряд країн, які виробляють крилаті ракети - це і Китай, і Північна Корея, тому двосторонній договір між РФ і США тепер вже не є монопольною угодою, тому тільки дві країни не зможуть вирішити ядерну проблему повністю.

Переговори Болтона і Патрушева з питання ядерного договору тривали більше п'яти годин. Після цього радник Трампа провів закриту зустріч з Лавровим, з яким обговорив Україну. Зокрема, були обговорені перспективи взаємодії між РФ і США щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що рішення США вийти з ракетного договору підтримали в Лондоні- в Великій Британії заявили, що вийдуть з договору відразу за Вашингтоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?