В Росії заборонили порівнювати масове вбивство в Керчі з розстрілом в "Колумбайні"
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії заборонили порівнювати масове вбивство в Керчі з розстрілом в "Колумбайні"

В Росії заборонили порівнювати масове вбивство в Керчі з розстрілом в "Колумбайні"
Джерело:  online.ua

Державним російським ЗМІ заборонили згадувати розстріл в американській школі "Колумбайн" з масовим вбивством в Керчі. У РФ вважають, що ці трагедії не пов'язані між собою, хоча керченський стрілок скопіював багато моментів дій американських стрільців, які в 1999 році напали на школу, в результаті чого загинули 13 осіб, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Медузу.

Інформацію про те, що ЗМІ заборонили пов'язувати розстріл в Керчі з розстрілом в "Колумбайні" підтвердили в трьох виданнях. Там пояснили, що їх попросили не нагнітати ситуацію в новинах про керченську трагедію, а також не пов'язувати її з "Колумбайном", щоб не спровокувати зайвий інетерс до американської трагедії.

Слід зазначити, що у випусках російських найбільших телеканалів про розстріл в "Колумбайні" в контексті керченської трагедії сказали лише кілька разів, причому не в новинних ефірах, а під час ток-шоу. На сайтах інформаційних агентств також масове вбивство в Керчі не порівнюють з "Колумбайном".

Нагадаємо, масовий розстріл в школі "Колумбайн" стався ще в 1999 році, але до цих пір має резонанс і обговорюється в усьому світі. Тоді підлітки Ерік Харріс і Ділан Кліболд напали на школу в штаті Колорадо, в результаті чого загинули 13 осіб, а після наклали на себе руки в шкільній бібліотеці.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що росЗМІ опублікували повне відео шокуючої трагедії в Керчі, на якому показали, як Влад Росляков розстрілював однокурсників і викладачів коледжу. Пізніше цей ролик раптово видалили, але він зберігся на просторах інтернету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?