США почали масштабну кібероперацію проти РФ - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

США почали масштабну кібероперацію проти РФ - перші подробиці

США почали масштабну кібероперацію проти РФ - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Кіберкомандування США розпочало першу кібероперацію з протидії поширенню дезінформації Росією, щоб запобігти втручанню РФ у американські вибори Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела, передає ONLINE.UA.

"Кампанія, яка включає ряд місій, проведених за останні кілька днів, є першою подібного роду операцією за кордоном, покликаною захистити американські вибори, зокрема листопадові проміжні вибори (до Конгресу, - ред)", - йдеться у матеріалі.

За попередніми даними, ціллю операції США стали співробітники російських розвідслужб. Окрім того, Міністерство юстиції США повідомило нещодавно про кампанію "інформаційної війни" з боку росіян, спрямовану на вплив на проміжні вибори. Джерела видання зазначають, що американські фахівці в області безпеки в кіберпросторі ідентифікували кілька підозрілих росіян і відстежили їхню діяльність.

"Операції Кібернетичного командування США виглядають досить виважено, особливо в порівнянні зі спробами Росії використовувати все більш вдосконалені і витончені методи дезінформації, щоб посіяти протиріччя в Сполучених Штатах", - пише ЗМІ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в МЗС РФ назвали зрежисованою пропагандистською акцією звинувачення Нідерландів проти РФ, що стосуються видворення російських шпигунів, які намагалися викрасти дані про МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?