Догралися: ЄС готує жорстку відповідь на дії РФ в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Догралися: ЄС готує жорстку відповідь на дії РФ в Азовському морі

Догралися: ЄС готує жорстку відповідь на дії РФ в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу планує ухвалити жорстку резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі. Це питання буде обговорюватися депутатами Європейського парламенту на пленарному засіданні 23 жовтня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Зазаначається, що верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні зробить заяву щодо ситуації в Азовському морі. Дебати почнуться близько 18:00 за київським часом.

 "У проекті резолюції, яка ще не оприлюднена, європарламентарі планують засудити дії Росії в Азовському морі, яка на порушення міжнародного морського права блокує там судноплавство. ЄП також планує засудити будівництво Росією Керченського мосту та закликати Захід і Євросоюз рішуче діяти у відповідь на таку поведінку РФ, що може призвести до ескалації конфлікту в Європі", - сказано в повідомленні.

Окремо депутати наголосять на підтримці економічних інтересів України у Чорному та Азовському морях.

Голосування за резолюцію відбудеться 25 жовтня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  окупанти Криму висунули гучні загрози Україні по Азовському морю, заявивши, що російські сили готові миттєво дати відповідь на будь-яку провокацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?