Сплановане жорстоке убивство: Ердоган розказав подробиці зникнення саудівського журналіста
Категорія
Світ
Дата публікації

Сплановане жорстоке убивство: Ердоган розказав подробиці зникнення саудівського журналіста

Сплановане жорстоке убивство: Ердоган розказав подробиці зникнення саудівського журналіста
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розказав подробиці стосовно зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Він підтвердив, що мова йде про заздалегідь сплановане жорстоке убивство, передає ONLINE.UA з посиланням на haberler.com.

Турецький лідер заявив, що очікує від Саудівської Аравії пояснень, виявлення винних і їх покарання. Окрім того, він навів кілька деталей з роботи турецького слідства, які включають хронологію подій, зазначивши при цьому, що відео з камер спостереження біля консульства були видалені.

Також Ердоган згадав, що слідство підозрює у причетності до вбивства журналіста 18 осіб. У виступі турецький президент не говорив про існування звукозапису катування і смерті журналіста й інформацію про те, що фрагменти тіла Хашоггі були знайдені в колодязі на території саудівської дипмісії у Стамбулі. 
Нагадаємо, Хашоггі зник у консульстві у Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста. Саудівська Аравія до останнього заперечувала факт смерті, аж поки не визнала, що Хашоггі помер випадково, внаслідок бійки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на російському державному телеканалі  показали інтерв’ю полоненого українського журналіста Станіслава Асєєва, якого змусили зізнатися в шпигунстві. У Радіо Свобода, з яким співпрацював Асєєв, поставили під сумніви ці "зізнання".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?