У Швейцарії зі скандалом затримали російських хакерів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Швейцарії зі скандалом затримали російських хакерів

У Швейцарії зі скандалом затримали російських хакерів
Джерело:  online.ua

23 жовтня у Швейцарії затримали двох росіян за підозрою у плануванні здійснення хакерської атаки на лабораторію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні. Про це повідомляє агентство SID, передає ONLINE.UA.

Вказано, що Міністерство юстиції Швейцарії дало дозвіл на подальше розслідування справи. За попередніми даними, хакери планували атаки на ряд інших установ.

"Місяць тому виконавчий комітет WADA поновив у правах Російське антидопінгове агентство (РУСАДА), яке позбавили акредитації у листопаді 2015 року, коли з'явилася інформація про вживання допінгу російськими легкоатлетами.Поновлення супроводжувалось жорсткими умовами - WADA має отримати доступ до лабораторних даних і зразків проб у московській лабораторії", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що раніше у Швейцарії уже попереджали про зростання шпигунської активності РФ.

Голова розвідслужби Швейцарії Жан-Філіпп Годен вважає, що Росія обрала Швейцарію мішенню своїх шпигунських дій через те, що тут розташовані офіси багатьох міжнародних організацій і установ.

Як повідомляв ONLINE.UA,  російські хакери планують масштабну кібератаку проти України:  зараз вони активно заражають комп’ютери українських компаній шкідливим ПЗ, що забезпечує несанкціонований доступ до них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?