Сигнал агресору: розпочалися наймасштабніші навчання НАТО з часів холодної війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Сигнал агресору: розпочалися наймасштабніші навчання НАТО з часів холодної війни

Сигнал агресору: розпочалися наймасштабніші навчання НАТО з часів холодної війни
Джерело:  online.ua

25 жовтня в Норвегії стартують найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture 2018. Вони пройдуть на території скандинавської країни та поблизу її берегів і будуть тривати до 7 листопада, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Альянсу.

"У повітрі, на суші і на морі - близько 50 тисяч особового складу з держав-союзників НАТО і країн-партнерів перевіряють свою здатність діяти спільно, щоб захистити наше населення і території та стримати потенційних супротивників в рамках найбільших навчань НАТО в останні роки", - повідомили в Альянсі.

Варто зазначити, що в навчаннях братимуть участь війська 29 країн-членів альянсу, а також Швеції та Фінляндії. До Trident Juncture залучать 65 кораблів, 250 військових літаків та близько 10 тисяч одиниць техніки.

 24 жовтня генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що останнім часом ситуація в сфері безпеки в Європі значно погіршилася, тому НАТО змушене було реагувати адаптацією своєї колективної оборони.

"Trident Juncture 2018 надсилає дуже зрозуміле послання як усім нашим країнам (державам НАТО – ред.), так і будь-якому потенційному агресору. НАТО не шукає конфронтації, але готове захистити всіх наших союзників від будь-яких загроз", — наголосив Столтенберг.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні стартував масштабний проект Трастового фонду НАТО  із захоронення радіоактивних джерел.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?