25 жовтня - 108 років тому народився творець діснеївського оленятка Бембі Тайрус Вонг
Категорія
Культура
Дата публікації

25 жовтня - 108 років тому народився творець діснеївського оленятка Бембі Тайрус Вонг

25 жовтня - 108 років тому народився творець діснеївського оленятка Бембі Тайрус Вонг
Джерело:  online.ua

25 жовтня 2018 виповнюється 108 років з дня народження одного з найвпливовіших і відомих азіатсько-американського художників 20 століття Тайруса Вонг. Google в це день присвятив йому яскравий дудл, в якому показав як Тайрус Вонг домігся успіху і яку культурну спадщину залишив після себе, повідомляє ONLINE.UА.

 Тайрус Вонг (фото - скріншот відео)

Тайрус Вонг народився 25 жовтня 1910 року в провінції Гуандун на півдні Китайської Народної Республіки. Він був не тільки художником, але і мультиплікатором, каліграфом, монументалістом, фахівцем по кераміці, літографом і творцем повітряних зміїв, а також художником-постановником та художником по розкадруванню. Однією з найвідоміших робіт художника вважається диснеївський оленятко Бембі, якого Тайрус Вонг створив ще в 1942 року.

Художник багато часу працював з Disney і Warner Brothers, а також виступав в якості художника-постановника в багатьох відомих фільмах. З кіноіндустрії він пішов в 60-і роки, після чого повністю присвяти себе створенню повітряних зміїв.

 Тайрус Вонг - творець повітряних зміїв

У 2015 році режисерка Памела Том присвятила Тайрусу Вонгу документальний фільм, головним героєм якого став сам художник. Він помер 30 грудня 2016 року. На момент смерті Таурусу Вонгу було 106 років.

Автором Google doodle, присвяченому Тайруса Вонг, стала Софі Діо. Вона розповіла, що на створення дудла її надихнули роботи художника. У компанії Google наголосили, що новий doodle, в якому показана історія життя і становлення Тайруса Вонга як художника, демонструє, як він застосував своє унікальне бачення створюючи картини, принти і навіть мультфільми студії Уолта Діснея, які стали одними з найвідоміших образів американської популярної культури.

108 років від дня народження Тайруса Вонга (відео):

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 27 вересня 2018 року найбільшому пошуковику Google виповнилося 20 років. На честь ювілею компанія випустила видовищний святковий дудл, в якому показала яскраву історію пошукача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?