МВФ назвав рецепт економічного успіху України
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ назвав рецепт економічного успіху України

МВФ назвав рецепт економічного успіху України
Джерело:  online.ua

Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман заявив, що реалізація реформ і збалансована макроекономічна політика приведуть Україну до економічного успіху. Окрім того, він додав, що збереження досягнутої макроекономічної стабільності необхідне для зростання і процвітання України, передає ONLINE.UA.

"Хороша макроекономічна політика за останні чотири роки допомогла знизити економічні диспропорції і вивести економіку України зі складної рецесії. Центральний банк робить все можливе, щоб зосередитися на зниженні інфляції та забезпеченні зовнішнього балансу. Уряд успішно скоротив бюджетний дефіцит, державний борг також почав скорочуватися", - заявив Люнгман.

Також представник МВФ оцінив структурні реформи, які були розпочаті ще 4 роки тому, включаючи реформи фінансового і енергетичного секторів, а також створення інститутів по боротьбі з корупцією. За його словами, ці реформи необхідно продовжувати для зміцнення економіки і залучення необхідних інвестицій.

"Останні чотири роки продемонстрували, що Україна рухається в правильному напрямку", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з прогнозом Міжнародного валютного фонду, в найближчі 5 років ВВП на душу населення в Україні зросте на 50%.  На даний момент валовий внутрішній продукт України на душу населення становить 2,82 тис доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?