В МЗС України пояснили, чому українцям небезпечно відвідувати Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

В МЗС України пояснили, чому українцям небезпечно відвідувати Білорусь

В МЗС України пояснили, чому українцям небезпечно відвідувати Білорусь
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українським громадянам потенційно небезпечно відвідувати Білорусь. Про це він розповів в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita, передає ONLINE.UA.

"Перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним, і про це ми говоритимемо з Мінськом", – сказав Клімкін.

Свою заяву він пояснив тим, що на території Білорусі діють російські владні структури.

 "Росія присутня там у сфері безпеки. Але у двосторонніх відносинах, політичних та економічних, у нас немає більших проблем. Знову йдеться про Росію, яка намагається дестабілізувати регіон ЦСЄ. Додатково намагається довести до поділу в ЄС. Вважаю, що це наш спільний українсько-польський виклик, і тому ми повинні співпрацювати у нашому регіоні", – зазначив Клімкін.

Нагадаємо, нещодавно посол РФ в Білорусі Михайло Бабич заявив, що Кремль розцінить будь-який військовий напад на Білорусь як напад на Росію. Так російський дипломат відреагував на можливість створення постійної американської бази в Польщі, яку обговорювали президент США Трамп і президент Польщі Дуда.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко неочікувано віддав наказ озброїти армію країни: створити власні зразки озброєння і модернізувати наявні. Він підкреслив, що його народ розуміє, якою буде війна і повинен зробите все можливе, щоб мати змогу захистити кордони своєї держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?