Інтеграція в Україну: Путін підготував новий план по "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Інтеграція в Україну: Путін підготував новий план по "ЛДНР"

Інтеграція в Україну: Путін підготував новий план по "ЛДНР"

Головним планом Путіна по Донбасу є інтегрування "ЛНР" і "ДНР" в Україну. Для цього Кремль і проводить рокіровку лідерів так званих республік, щоб там до "влади" прийшли "ботаніки", яким доручать повернути окуповані території Україні, але на умовах Москви.

Про це заявив заступник міністра по справам тимчасово окупованих територій Георгій Тука в інтерв'ю "Обозревателю", повідомляє ONLINE.UА.

На думку Туки, путінський сценарій по інтеграції "ЛДНР" в Україну розробляється ще з 2014 року. Тоді прокремелівські сили були запущені тільки на українській території, але вони не змогли домогтися поставленої задачі. Тепер Путін буде розвивати проросійські сили в Європі, наполягаючи на прямих переговорах офіційного Києва та бойовиків.

"Зараз в Росії опрацьовують сценарій зі зміни зовнішнього вигляду керівників" ЛДНР ", щоб їх можна було інтегрувати в Україну на умовах Москви. Такі персонажі як Плотницкий, Захарченко - вони для такої мети, м'яко кажучи, мало підходять і їх потрібно замінювати на тих людей, яких в народі називають "ботаніки". Це можуть бути представники інтелігенції, бізнесу, люди далекі від війни, в костюмах і краватках. Їх можна подати як сторону для переговорів. Тому і була спочатку здійснена одна рокіровка, а потім друга" , - заявив Тука.

Він пояснив, в чому небезпека цього сценарію Путіна для України на прикладі Придністров'я. Тука нагадав, що Москва хитро обіграла ситуацію в Молдові - Кремль умовив Кишинів піти на переговори з Тирасполем, після чого зробив крок у бік. Йдеться про те, що РФ миттєво з учасника конфлікту перетворилася в "миротворця", завдяки чому в відношенні Росії за війну в Молдові не введено жодної санкції, хоча Тираспіль досі жодного кроку без узгодження з Кремлем не робить.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Росії нарешті визнали, що екс-ватажок "ДНР" Захарченко, ліквідований в кінці серпня, був не "захисником", а бандитом і злочинцем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?