За свободу думки: Олег Сенцов удостоєний премії імені Сахарова
Категорія
Україна
Дата публікації

За свободу думки: Олег Сенцов удостоєний премії імені Сахарова

За свободу думки: Олег Сенцов удостоєний премії імені Сахарова
Джерело:  online.ua

Український політв'язень Олег Сенцов став лауреатом премії імені Андрія Сахарова. Церемонія нагородження премією, яка вручається за "винятковий внесок у боротьбу за права людини по всій земній кулі", відбудеться 12 грудня в Страсбурзі, повідомляє ONLINE.UА.

Про те, що Олега Сенцова нагородили премією Сахарова повідомили на сайті Європейського парламенту. Присудження українському політв'язню ордена також підтвердив глава Європарламенту Антоні Таяні.

Нагадаємо, премія "За свободу думки" імені Сахарова дається за внесок в боротьбу за права людини. Кожен кандидат на отримання ордена повинен заручитися підтримкою як мінімум 40 членів Європарламенту, але при цьому кожен окремий депутат може підтримати тільки одну кандидатуру. Кандидатуру Олега Сенцова на премію Сахарова висунула Європейська народна партія.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що сестра Олега Сенцова повідомила тривожні новини про його здоров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?