Росія намагається привласнити Азовське море: в ЄП схвалили важливу резолюцію
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія намагається привласнити Азовське море: в ЄП схвалили важливу резолюцію

Росія намагається привласнити Азовське море: в ЄП схвалили важливу резолюцію
Джерело:  online.ua

Європейський парламент схвалив проект резолюції по Криму і Донбасу, яка передбачає посилення санкцій проти Росії в разі загострення ситуації в Азовському морі. Європейські парламентарії визнали, що Росія намагається привласнити Азовське море, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ЄП, де опублікували проект резолюції.

У документі наголошується, що Росія хоче привласнити Азовське море і перетворити його у внутрішнє озеро, щоб захопити існуючі там українські нафтогазові родовища. Там же зазначено, що якщо російська сторона продовжить беззаконня, то відносно РФ будуть введені нові жорсткі санкції.

У резолюції також йдеться про нові обмежувальні заходи відносно компаній, причетних до будівництва незаконного Кримського моста, а також про призначення спецпосланця, який буде контролювати не тільки ситуацію на Донбасі і в Криму, але і в зоні морського конфлікту.

У резолюції Європарламент також закликав Раду ЄС вимагати від Росії негайно припинити інтенсивні і дискримінаційні інспекції судів, розглянувши відповідні контрзаходи, та розширити мандат СММ ОБСЄ, щоб спостерігачі могли моніторити ситуацію в Азовському морі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ЄП розкрили подробиці нової резолюції по Криму і Донбасу, яка передбачає введення нових санкцій проти РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?